Krönika

Affärer i norr fyller 10 år

Krönika Det har gått tio år sedan Affärer i norr startade och snabbt blev ett efterfrågat komplement i Norrbottens medielandskap, skriver Lennart Håkansson i dagens krönika.

Affärer i norr började publicera artiklar och skicka ut nyhetsbrev i februari 2014. Det togs emot väl av målgruppen: alla som är intresserade av näringsliv och affärer i norra Sverige.

Besökare på webben och prenumeranter på nyhetsbrevet har ökat genom åren. Webben har 5.000 – 7.000 unika besökare per vecka. Nyhetsbrevet har nu drygt 5.000 prenumeranter.

Affärer i norrs betydelse visas av det stora intresse som finns hos aktörer i länet att komma med när de skickar pressmeddelanden eller bjuder in till information. Det är roligt att Affärer i norr spelar en efterfrågad roll i Norrbottens näringsliv och i kommunikationen kring vad som händer här.

För ett år sedan övergick Affärer i norr till att skicka ett nyhetsbrev i veckan istället för varje vardag. Å andra sidan lanserades en webb och ett nyhetsbrev på engelska, North Sweden Business. Riktat också till en publik utanför Norrbotten och utanför landet.

Tanken bakom den satsningen är att mycket av det som nu händer i Norrbotten intresserar många även utanför länet.

Det har hänt mycket i Norrbotten under de tio år som gått sedan Affärer i norr startade. Norrbotten är ett annat län nu. Mycket av det som hänt under åren finns sökbart i Affärer i norrs arkiv. Under tio år har Affärer i norr publicerat drygt 17.000 artiklar.

Och arkivet fortsätter att växa. Nu på elfte året.

Vi fortsätter att vara ett efterfrågat komplement i Norrbottens medielandskap.

Så fortsätt att följa Affärer i norr. Och North Sweden Business.

Lennart Håkansson

Utgivare av Affärer i norr och North Sweden Business

Prenumerera på North Sweden Business här: North Sweden Business

Prenumerera på Affärer i norr här: Affärer i norr