Två bryggerier går samman

Piteå Piteå-bryggeriet This is How och Umeå-bryggeriet Bryggverket går samman för öka möjligheterna att växa både söderut och norrut.

This i How blir ny huvudägare i Bryggverket och Bryggverkets delägare Patrik Hellström och Albin Stenberg blir delägare i This i How. 

- Vi ser stora möjligheter att samverka och stötta varandra. Längs Norrlandskusten och för den inbitne ölentusiasten är This is How och Bryggverket välkända bryggerier, säger Robert Sjölund, vd på This is How.

Båda bryggerierna fortsätter och behåller sin egna varumärken.

- This is How fortsätter vara This is How, och Bryggverket fortsätter att vara Bryggverket. Men det ger stora samverkningsmöjligheter i produktionen när vi nu är två bryggerier i två städer. Och det ger oss möjlighet att växa söderut och Bryggverket att växa här uppe på vår marknad, säger Robert Sjölund. 

De två bryggerierna har samarbetat tidigare, bland annat byggde man ett co-lab tillsammans för några år sedan.

- Vi är riktigt pepp på det här! Att få göra det här med inte bara duktigt folk, utan folk vi lärt oss att tycka om genom åren känns som något vi behöver nu – en fortsättning på vår positiva utveckling. Så vi ser verkligen fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Albin Stenberg, delägare i Bryggverket.