Priser och nomineringar i veckan

Mia Viltok får företagarstipendium

Luleå Mia Viltok, grundare och ägare av frisörsalongen Snygg, får Luleå kommuns företagarstipendium. Gerhard Bley och Norrmejerier är nominerade till Stora kommunikationspriset. Karin Bodin, Polarbröd, är nominerad till Svenska Dagbladets Affärsbragd. 

Znygg - Mia Viltok Studio AB har funnits i Luleå i 17 år och har nu nio anställda. Det är inte första priset hon får. 2023 utsågs hon av branschorganisationen Frisyrföretagarna till Årets arbetsgivare bland frisörer i Sverige.

Luleå kommuns företagarstipendum är på 15.000 kronor och syftar till att uppmärksamma företagare som är goda förebilder för andra företagare och för hela samhället.

Polarbrödsguppens koncern-vd Karin Bodin är nominerad till SvD Affärsbragd 2024, en utmärkelse som ska uppmärksamma enastående prestantioner inom svenskt näringsliv. Bakom utmärkelsen står Svenska Dagbladet och Carnegie. Fram till 10 maj kan allmänheten rösta på vem de anser förtjänar utmärkelsen, sedan kommer en jury att utse en vinnare bland de fem nominerade som fått flest röster.

Bland de nominerade finns Avanza, Koenigsegg, Woolpower och Maya Delorez. Här kan man rösta.

Norrmejeriers vd Gerhard Bleu har nominerats till Årets kommunikativa ledare, och Norrmejerier har nominerats i kategorin Bästa påverkanskommunikation. Vinnarna i de olika kategorierna utses vid Sveriges kommunikatörers gala i slutet av april.