Priser och nomineringar

MOVH i Luleå vinner två priser

Luleå Mäklarfirman MOVHs medarbetare i Luleå vann två priser under MOVHs gala i Göteborg. En Peab-chef kan bli Årets byggkvinna.

Under MOVH Awards utsågs Luleåkontoret till Årets kontor 2023. I motiveringen står det bland annat: "Priset för årets mäklarkontor går i år till ett kontor som visat prov på att just vara proaktiva och lösningsorienterade."

En av medarbetarna vid kontoret, Angelica Engman fick priset Årets rookie 2023. Priset Årets rookie delas ut till en mäklare som under sitt första verksamma helår har visat på stort engagemang, en stark vilja, haft hög aktivitet och därtill ett bra försäljningsresultat.

Mäklarfirman MOVH grundades 2012 och har nu kontor över hela landet, varav ett i Luleå sedan 2019.

Peabs regionchef i norra Sverige, Susanne Hallberg,  är en av finalisterna som kan få utmärkelsen Årets byggkvinna.

Priset Årets byggkvinna instiftades 2021 av Byggföretagen och Sandra ”Byggsandra” Mobaraki. Priset lyfter fram kvinnliga förebilder i byggbranschen med målet att få fler att söka sig till branschen och därmed en jämnare könsfördelning. I år skickades 178 nomineringar in till utmärkelsen och av dem har nu tre finalister valts ut.

Vinnaren av utmärkelsen Årets Byggkvinna presenteras på mötesforumet Nordbygg den 25 april. Juryn består av representanter från bland annat Byggföretagen, fackliga företrädare och Byggcheferna.

Susanne Hallberg kan bli Årets byggkvinna. Foto: Johan Gunséus