Martin Lindqvist lämnar SSAB

Luleå SSABs vd Martin Lindqvist lämnar bolaget efter 26 år, varav 13 som vd och koncernchef.

Han började på SSAB 1998 och blev vd 2011. Under hans vd-tid har SSAB bland annat förvärvat finska Rautaruukki och dragit igång Hybrit-projektet tillsammans med LKAB och Vattenfall. I förra veckan beslutade SSAB att bygga ett nytt stålverk i Luleå.

- Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa tillsammans med många stolta och skickliga medarbetare på SSAB. Vid någon tidpunkt måste man kliva av och för mig är den tidpunkten nu. Jag kommer framöver att ägna mig mer åt styrelseuppdrag och rådgivande roller, säger Martin Lindqvist.

Martin Lindqvist har sex månaders uppsägningstid men kommer att stanna tills en ersättare är utsedd.

- Under Martins tid som vd har SSAB utvecklats till ett börsbolag med globala marknader och en stark finansiell ställning. Han har varit avgörande för att bygga det företag som SSAB är i dag och för att driva på för en omställning till fossilfri produktion. Han är en mycket uppskattad ledare och vd. Jag vill tacka Martin för hans insatser för företaget och önska honom lycka till med framtida uppdrag, säger Lennart Evrell, styrelseordförande för SSAB.

Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare inleds omedelbart.