Ecit förvärvar Företagsbyrån i Luleå

Luleå Den norskägda koncernen Ecit förvärvar redovisningsbyrån Företagsbyrån i Luleå AB. Förvärvet är startskottet för koncernens expansion i norra Sverige. 

Ecit har förvärvat 75 procent av aktierna i Företagsbyrån i Luleå. 

- Vi är glada över att välkomna Företagsbyrån i Luleå till Ecit-familjen. Detta förvärv är en del av vår strategi att expandera och erbjuda våra tjänster i nya regioner. Norrlandskusten är en viktig och expansiv region med en mångfald av spännande företag och vi ser fram emot att kunna erbjuda vår expertis och stöd till företag här, säger Daniel Bolin, Sverigeansvarig på Ecit.

Thomas Persson, grundare och ägare av Företagsbyrån kvarstår som vd och delägare i bolaget. Han ska också medverka i Ecits planer på att fortsätta expansionen i norra Sverige där man planerar att köpa upp flera lokala redovisningsbyråer längs Norrlandskusten.

– För Ecit är detta ett strategiskt viktigt förvärv och vi har fått en väldigt bra bild av Företagsbyrån och dess grundare och ägare Thomas Persson. Thomas kvarstår som vd och delägare i bolaget vilket borgar för kontinuitet och stabilitet. Samtidigt får Thomas en viktig roll att tillsammans med Ecit identifiera intressanta redovisningsbyråer längst norrlandskusten som vill vara med på att bygga något spännande, säger Helena Jarl, förvärvsansvarig på Ecit Sverige.

För Företagsbyrån ökar affären framtidsmöjligheterna.

- Jag är övertygad om att Ecit är det perfekta steget för Företagsbyrån att fortsätta växa och utvecklas. Vår lokala expertis och starka relationer i Norrland kommer att kombineras med Ecits breda resurser och erfarenhet. Jag ser fram emot att vara en del av detta spännande skede och arbeta tillsammans med Ecit för att fortsätta leverera högkvalitativa tjänster till våra kunder, säger Thomas Persson.

Från kontoret i Luleå levererar Företagsbyrån i Luleå AB redovisnings- och lönetjänster. Företaget har sju anställda och en omsättning på knappt 11 miljoner kronor.

Ecit grundades 2013 av en liten grupp anställda, för att erbjuda nordiska företag ekonomi och IT-lösningar. Sedan dess har Ecit vuxit till 2.600 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Serbien, Storbrittanien, Tyskland, Polen, Litauen och Rumänien. Koncernen omsätter drygt 3,5 miljarder kronor.