Licab köper North68

Kiruna Teknikkonsultbolaget Licab köper Kirunaföretaget North 68 Consulting AB.

North 68 blir ett helägt dotterbolag till Licab AB. Nuvarande ägare Jim Björnström kvarstår som ansvarig för verksamheten i Kiruna.

- Vi ser många fördelar och synergier genom förvärvet och välkomnar Jim och hans medarbetare. Licab och North 68 är båda lokalt förankrade bolag som ser personalen som den viktigaste resursen, säger Peder Selberg, chef för affärsområde Norrbotten på Licab och en av bolagets grundare.

Licab grundades i Luleå 2007. Bolaget har idag 66 medarbetare, och finns på sex orter i Sverige: Gällivare, Kalix, Kiruna, Luleå, Stockholm och Piteå. 2020 köptes företaget av den finska Solwerskoncernen.

North 68 Consulting AB grundades 2015 av Jim Björnström. Namnet North 68 kommer från att Kiruna ligger på den sextioåttonde breddgraden i norr där den huvudsakliga verksamheten finns. Bolagets 15 medarbetare jobbar med byggledning, projektledning, KMA-tjänster och koordinatortjänster.

I Kiruna kommer bolagen tillsammans att ha en grupp bestående av cirka 20 medarbetare inom infrastruktur, samhälle och industri.

Annons