Jonathan Eriksson ska leda Parmacos satsning i norra Sverige

Luleå Jonathan Eriksson blir regionchef i norra Sverige för Parmaco AB, svenskt dotterbolag till finska Parmaco. Rekryteringen är en del av företagets expansion i Sverige.

Parmaco är marknadsledande i Finland när det gäller byggnader för skolor och förskolor. Affärsidén är att hyra ut byggnader. Nu vill man expandera i norra Sverige och rekryterar Jonathan Eriksson som regionchef.

Jonathan Eriksson kommer närmast från arbetet som försäljningschef för Elite Stadshotellet i Luleå. Han har lång erfarenhet inom försäljning och marknad.

Han kommer att utgå från hemstaden Luleå med norra Sverige som arbetsplats, i samarbete med kollegerna i Stockholm, där huvudkontoret ligger. 

- Den gröna omställningen och alla etableringar i norr ger stora ringar på vattnet. Att få vara med och utveckla affären med Parmaco känns fantastiskt! Kommunerna växer med allt vad det innebär. Bolagen vill rekrytera in flera tusen anställda och det kommer ställa krav på kommuner när det gäller utbildningslokaler och boende. Där kommer Parmaco kliva in på ett bra sätt och hjälpa till, säger Jonathan Eriksson.

Samtidigt med Jonathan Eriksson rekryteras Victor Ehrling som affärsutvecklingsansvarig. Han har varit affärsutvecklare på Serneke och dessförinan arbetat på Genesta och Vasakronan.

Parmaco har totalt 250 anställda, de flesta i Finland där företaget är marknadsledande. Den svenska verksamheten i Parmaco AB har cirka 20 anställda. Den svenska verksamheten omsatte senaste bokslutsåret 124 miljoner kronor.

Företaget erbjuder kommuner att bygga och hyra ut fastigheter för bland annat skolor och förskolor. De anställda arbetar med planering, design, produktion av färdiga moduler till byggnader, försäljning och administration.