AI tema på årets MNW

Luleå För åttonde gången genomfördes NMW, i år med AI som tema.

Bland talarna under temat AI fanns representanter för Google, LTU och entreprenörer.  Anne Lagercrantz, SVT:s vice vd talade om SVT och AI. En panel med medierepresentanter diskuterade hur AI kan påverka framtidens nyhetsmedia.

Andra ämnen var lyckade marknadsföringskampanjer, Uleåborg i Finland som blir Europas kulturhuvudstad 2026 och hur man kan skapa hållbara och kreativa städer och regioner i norr. Skådespelaren Eva Melander talade om sitt arbete i kända film- och tv-serieinspelningar.

En av initiativtagarna till MNW är Ronny Olovsson, partner på Vinter. Han är nöjd med att eventet är slutsålt så när som på en handfull biljetter.

- Det här är andra året efter pandemin. Jag tycker vi har hittat en bra form och hittat ämnen som trendar. I dag är det AI. Och så har vi en konstant: hur vi ska bygga attraktiva samhällen. Den cocktailen fungerar bra, säger Ronny Olovsson.

NMW arrangeras av Vinter, Oh My!, Yours, Luleå tekniska niversitet, Ebeneser, Filmpool Nord, BD Pop och Piteå Science Park. Syftet är att lyfta fram kreativitet och inspirera till nya idéer och projekt.

Sparanken Nord och Luleå kommun är finansiärer av NMW. Norrbotten Media Week är numera en samling av olika kulturella event under en vecka. Torsdagens VIP-event om medie- och kommunikationsbranschen följs av helgens Luleå Live, med musik runt om på olika lokaler i Luleå.