W3 energy förvaltar en tredjedel av svensk vindkraft

Piteå Piteågrundade företaget W3 Energy fördubblade mängden vindkraft man förvaltar under 2022, från 1.860 megawatt till 4.300 megawatt. Det motsvarar en tredjedel av all vindkraft som produceras i Sverige.

Inför 2022 räknade företaget med en tillväxt på 25 procent. Istället blev det mer än dubbelt så stor tillväxt.

– Det stämmer att 2022 var ytterligare ett rekordår och vi är självklart stolta över det förtroende som våra uppdragsgivare ger oss. Jag ser det som ett bra bevis för att vi har lyckats både med att attrahera spetskompetens till teamet och kan erbjuda miljöer som präglas av arbetsglädje och framåtanda. Där tror jag att vår strävan efter en jämn könsfördelning har en viktig roll, eftersom det bidrar till en atmosfär som medarbetarna uppskattar, säger Pär Dunder, vd för W3 Energy.

Efter tillväxten under 2022 förvaltar man nu 32 procent av svensk vindkraft.

- Dessutom har vi lanserat två nya affärsområden, Electrical Operations och IT-management, som bägge har tagit för sig bra och visat att det finns en efterfrågan efter den typen av tjänster. Även 2023 ser riktigt starkt ut och vi är mitt uppe i arbetet med att rekrytera ett antal nya medarbetare till teamet, säger Pär Dunder.

Piteåföretaget W3 Energy bytte namn från Svevind Solutions när företagsledningen tog över företaget för tre år sedan. W3 Energy är förvaltare för drift, underhåll och optimering av vindkraftparker. Bolaget har kontor i Piteå, Skellefteå och Umeå.

Annons