Ocab satsar på utbildningar över hela landet

Luleå Sanerings- och avfuktningsföretaget Ocab utökar i samarbete med One Partner Group Academi och Astar, yrkesutbildningen för saneringstekniker över hela landet.

I höstas genomförde parterna en yrkesutbildning för saneringstekniker på åtta orter i norra Sverige. Intresset var stort, över 400 personer ansökte. Nu utvidgar man till 35 orter över hela landet med målet att rekrytera minst 50 blivande saneringstekniker.

- Det här är ett initiativ som stärker hela saneringsbranschen och bidrar till att säkerställa kompetensförsörjningen över tid. Saneringstekniker växer inte på träd och vi behöver korta insteget till branschen på olika sätt, bland annat genom att erbjuda utbildningar. Fler kompetenta medarbetare gynnar alla aktörer på sikt, inte minst våra kunder, säger Åsa Mårtensson, HR chef på Ocab Sverige.

Under den 25 veckor långa utbildningen varvas praktiska och lärarledda moment där majoriteten av tiden är arbetsplatsförlagt lärande tillsammans med Ocab. Det innebär att samtliga deltagare i ett tidigt skede får lära känna branschen och framtida kollegor.

Ocab finns på fem orter i Norrbotten: Luleå, Boden, Piteå, Gällivare och Kiruna. Det är ett rikstäckande företag, grundat i Stockholm, som finns på ett 50-tal orter i landet, med cirka 900 medarbetare. Vuxenutbildningsföretaget Astar ingår i Thoren-gruppen och har sitt säte i Umeå.  One Partner Group är ett rikstäckande utbildningsföretag som skräddarsyr utbildningar utifrån olika behov.