Nåiden får uppdrag med multiaktivitetshuset

Gällivare Luleåföretaget Nåiden Bygg AB har tilldelats entreprenaden för etapp tre i byggandet av multiaktivitetshuset i Gällivare.

Det gäller mark- och husbyggnadsarbeten för delar av grund- och betongstommen för våningsplan ett och två.

– Det är fantastiskt roligt att vara del av det här projektet och bidra till utvecklingen av centrum och att bygga ett attraktivt Gällivare. Det är ett spännande och utmanande projekt som kommer innebära ett lyft för hela kommunen, säger Per Utterström, arbetschef på Nåiden Bygg.

Gällivare kommun och Nåiden har tidigare samarbetat i byggandet av Kunskapshuset i Gällivare.

– Det känns roligt och spännande att byggnationen av multiaktivitetshuset fortskrider och att vi kan fortsätta upphandling av resterande delar. Färdigställandet av huset innebär ett positivt uppsving för de verksamheter som berörs och ett nytt utbud av aktiviteter för Gällivares befolkning, säger Stefan Kostenniemi (S), ordförande i kommunstyrelsens samhällsplanerings- och teknikutskott.

Multiaktivitetshuset blir på cirka 21.900 kvadratmeter i sex våningar. Det ska innehålla lokaler för kultur, sport och fritid, som äventyrsbad, motionsbassäng, bibliotek, sporthall, bowling, kampsporter, klättring, skateboard, biograf och restaurang. Det ska också inrymma scen- och repetitionslokaler för teater, dans, musik och ungdomsverksamhet.

Huset är ritat av den kanadensiske arkitekten Michael Green som är känd för sina stora byggnader i trä.

Annons