Gasum öppnar ny gastankstation

Luleå Gasum öppnar en ny gastankstation i Luleå. Därmed ökar Gasum korridoren med stationer för biogas med 25 mil i norra Sverige.

Enligt Gasum har flera företag signalerat att en utbyggnad av nätverket av gastankstationer ger helt nya möjligheter att övergå till transporter med lägre utsläpp i norra Sverige. Den nya stationen har medfört att några logistikföretag redan har omdirigerat en del av sin trafik från andra delar av Sverige till Luleå.

- Den här nya stationen är mycket speciell för oss eftersom den visar Gasums förmåga att utrusta hela avlånga Sverige med gastankstationer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Detta är särskilt viktigt logistiskt i norra Sverige. Från första dagen då den nya stationen togs i drift har företag placerat lastbilar i regionen för att testa korridoren som byggts av Gasum, vilket visar på omfattningen av vad vi har kunnat skapa för att uppnå utsläppsminskningar i Sverige, säger Sharareh Edström, trafikchef på Gasum Sverige.

Gasum har nu 23 tankstationer för flytande gas i Sverige och totalt över 50 i Norden. Stationen i Luleå etableras i samarbete mellan Gasum och Sandahls Logistik.

Annons