De vill utveckla tatueringsbranschen

Luleå Mikael Lindgren, Ronnie Bergstrand och Oskar Backman vill med sitt nya bolag Inkdustry modernisera tatueringsbranschen i en ny nationell satsning.

Redan i år planerar man satsningar i flera svenska städer. Man har klart med lokaler i två städer och förhandlar om lokalisering i ytterligare fyra städer. I maj offentliggörs den första nyetableringen.

- Tatuering är en konstart, ett hantverk och ett sätt att smycka sig och förstärka sin identitet. Med Inkdustry vill vi förädla det unika samtidigt som vi vill bidra till att skapa mer affärsmässighet i branschen, bättre villkor för anställda och större trygghet för kunderna, säger Mikael Lindgren, en av grundarna.

Först hade man tänkt samarbeta med etablerade tatueringsstudios i Norrbotten och Västerbotten. Men istället valde man att starta en helt ny verksamhet.

- Att starta från noll ger oss möjlighet att bygga upp det här på vårt eget sätt, säger Mikael Lindgren.

Det innebär bland annat att man kommer att anställa och teckna avtal med tatuerare i branschen. Man kommer också att införa nya rutiner för det ska bli enklare och tydligare att boka och betala. Det blir en helt kontantfri verksamhet.

- Vi vill helt enkelt skapa nya förutsättningar för hela branschen. Det känns otroligt spännande att starta den här resan, säger Ronnie Bergstrand, en av grundarna.

Annons