Bonava ska bygga på Kronan

Luleå Fastighetsbolaget Bonava gör entré på Luleå bostadsmarknad i och med att företaget får en markanvisning i Kronandalen.

Det handlar om fyra kvarter vid Kronans östra entré: Kåsan, Ryggsäcken, Temosen och Vandraren. Här vill man bygga flerfamiljshus med 170 bostadsrätter och 18 radhus, plus ett parkeringshus.

– Bonava har ett robust förslag med hög kvalitet även gestaltningsmässigt med öppna gårdar mot parken. Bonava har i andra städer visat stor genomförandekraft samt har erfarenhet av att bygga flera kvarter samtidigt. Det är viktigt för Luleås utveckling att bostadsbyggandet håller hög fart, säger Erik Johansson, projektledare för Kronan. 

Bonava bedriver bostadsutveckling i Sverige, Tyskland, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Företaget satsar i storstadsregioner och vill stärka sin position på marknader med stor potential.

 Luleå växer och vi är glada över möjligheten att utveckla hållbara grannskap på Kronandalen. Vi har lång erfarenhet av bostadsutveckling i Umeå och ska ta med oss framgångsfaktorerna in i våra kommande projekt i Luleå. Vår idé är att skapa bostadsområden som uppmuntrar människor att umgås. Då skapas tillit, trygghet och till och med lycka, säger Andreas Back, affärsutvecklingschef på Bonava.  

Annons