BDX startar nytt entreprenadbolag

Luleå BDX Företagen startar ett nytt dotterbolag, Civil Works Nordic AB (CWN AB), med beräknad omsättning på en halv miljard kronor.

Affärsområdena i CWN ska vara mark/väg och mark/stora projekt. Orsaken till bildandet av det nya bolaget är de stora industrietableringar som inletts och planeras i norra Sverige, och de stora investeringar i infrastruktur som är på gång, bland annat i Luleå hamn.

- Alla satsningar som görs i norra Sverige gör att vi ser en stark tillväxt inom entreprenadsegmentet de kommande åren. Genom att skapa ett renodlat entreprenadbolag blir vi ett tydligare alternativ för våra kunder. Samtidigt kommer vi att lyfta fram och tydliggöra verksamheten för drift- och underhåll väg samt snö- och gröntverksamheten genom att organisera dem som affärsområden inom division Syd, säger Catrin Ingvarsson, vd och koncernchef för BDX Företagen AB.

CWN AB startar i maj och har då cirka 140 medarbetare. Företaget beräknas omsätta cirka 500 miljoner kronor under första verksamhetsåret.

BDX Företagen har sedan 2009 bedrivit entreprenadverksamhet inom sin division Infra och dotterbolaget BDX Rail AB.