Ägarna vill sälja Gratistidningen

Luleå Ägarna Per-Ola Olofsson och Peder Gidlund vill sälja Gratistidningen.

Efter att i 30 år drivit gratistidningarna i Norrbotten hoppas de nu kunna sälja till någon som vill fortsätta verksamheten.

- Eftersom vi börjar bli till åren och inte kan jobba för evigt hoppas vi att någon kan komma in med ny energi. Vi hoppas att det finns en lokal aktör som vill utveckla tidningarna vidare, säger Peder Gidlund till den egna tidningen.

Han och Per-Ola Olofsson driver genom företaget Svenska Civildatalogerna AB gratistidningarna Kiruna Annonsblad och Norrbottens Gratistidning med lokala tidningar i Pajala, Jokkmokk, Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn. Man ger också ut näringslivsbilagan Business Norrbotten och turisttidningar i Norge och Glad Sommar Norrbotten.

- Under 30 år har vi jobbat med att utveckla våra tidningsmodeller och system. Vi har stått starka emot skev konkurrens från en av Sveriges största mediekoncerner som årligen kunnat plocka ut många miljoner i presstöd, intåget av sociala medier samt en global pandemi. Vår position i länet är stark och kommer som situationen ser ut nu bli ännu starkare, säger Peder Gidlund till Gratistidningen.

Vid årskiftet la Norr Media ner sina gratistidningar Extra Luleå och Extra Boden. Samtidigt upphörde näringslivssajten Norrbottens Affärer. Den ingår nu som en näringslivsdel i Norr Medias övriga produkter.