K2A tar över förvaltning av 199 lägenheter

Luleå K2A Knaust & Andersson Fastigheter ska enligt ett nytt avtal med Akademiska hus ansvara för förvaltning och uthyrning av 199 studentlägenheter i Luleå.

Det gäller 199 lägenheter med plats för 266 studenter och forskare mitt på LTU:s campusområde.

- För att minska den studentbostadsbrist som råder arbetar Akademiska Hus engagerat för att skapa fler bostäder för studenter och forskare på campus runt om i landet. Vi är glada över att utöka samarbetet med K2A, som är en fastighetsförvaltare som delar våra högt ställda kvalitetskrav och ambitioner på hållbarsområdet, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska hus.

K2A har sedan tidigare avtal om förvaltning och uthyrning av studentlägenheter som Akademiska hus äger på Campus Ultuna i Uppsala.

- K2A:s ambition är att vara rikstäckande när det gäller studentbostäder. På så vis kan vi erbjuda de som står i vår bostadskö största möjliga flexibilitet vad gäller studentboenden på olika orter. Genom det här avtalet får vi möjlighet att förmedla studentbostäder i ytterligare en viktig universitetsort, säger Johan Knaust, vd på K2A.

K2A förvaltar hyresrätter för boenden och samhällsfastigheter i framför allt Stockholm, Mälardalen och flera universitets- och högskoleorter i Sverige. K2A är noterade på Stockholmsbörsen.