Fredrik Haglund ny vd för Tibnor

Luleå Fredrik Haglund blir ny vd för SSAB:s dotterbolag Tibnor.

Fredrik Haglund har arbetat på Tibnor sedan 2008 och suttit med i ledningsgruppen sedan 2016. De senaste åren har han lett Tibnor Danmark.

- Det är väldigt inspirerande att bli vald att leda Tibnor. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta att leverera på vår strategi och ytterligare stärka vår position på marknaden. Vi har en mycket stark position i alla länder, vilket ger en bra grund för ytterligare expansion och lönsam tillväxt, säger Fredrik Haglund.

- Jag är mycket nöjd över att kunna tillkännage Fredrik som nästa vd i Tibnor. Fredrik har lång erfarenhet av Tibnor och har lett en imponerande transformation och tillväxt för Tibnor Danmark. Jag är övertygad om att han kommer att leda Tibnor mot fortsatt lönsam tillväxt, digitalisering och hållbarhet på bästa möjliga sätt, säger Martin Lindqvist, ordförande i Tibnor och vd för SSAB.

Fredrik Haglund tillträder sin nya tjänst 1 juli och kommer att vara placerad på Tibnors huvudkontor i Solna. Han efterträder Kimmo Väkiparta som efter fyra år som vd lämnar tjänsten på egen begäran.

Tibnor levererar stål och andra metaller till industrin i Norden och Baltikum, och erbjuder också tjänster inom bearbetning och reservdelar. Tibnor spelar en viktig roll för SSAB:s ställning på stålmarknaden. Tibnor har en marknadsandel på 25 procent inom ståldistribution i Norden och hälften av produkterna man säljer är tillverkade av SSAB. Företaget omsätter 16,6 miljarder kronor och har 1.100 anställda

Annons