Boden fortsätter med bäst företagsklimat i länet

Boden Bodens kommun fortsätter att vara bäst i länet när det gäller företagsklimat, och är den enda kommunen som   klarar kravet för ett "bra" företagsklimat.

Det visar Svenskt Näringslivs nya undersökning av företagsklimatet i landets kommuner.

Boden får högst betyg i Norrbotten med 4,1, och är den kommun i landet som har ökat sitt sammanfattande omdöme mest de senaste tio åren.

– Att Boden fortsatt har ett bra sammanfattande omdöme är ett tecken på att kommunen trots den stora stålverkssatsningen fortsatt lyckas leverera en bra service till kommunens övriga företag. Det är glädjande att se, säger Hans Andersson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Norrbotten.

Luleå ligger kvar på ett sammanfattande omdöme på 2,9 medan Piteå tappar 0,1 och får betyget 2,8.

Överkalix får betyget 3,8 och uppvisar en förbättring med 0,6 poäng, vilket är den största förbättringen i Sverige. Arjeplog och Arvidsjaur får betyget 3,5 efter att Arvidsjaur har förbättrat sig med 0,5.

– Den markanta ökning av betyget i det sammanfattande omdömet som Överkalix uppvisar är den bästa i hela landet. Arvidsjaurs ökning är den femte bästa. Även om ökningen är från relativt låga nivåer nationellt sett är det imponerande förbättringar, säger Hans Andersson.

Pajala, Kiruna och Gällivare är med bland de tio kommuner i landet som har lägst betyg på det sammanfattande omdömet.

I Norrbotten har 1.432 företag svarat på enkäten.