Blamorama Games uttagen till Games Capital Summit

Luleå Spelutvecklingsstudion Blamorama Games i Luleå blev som enda svenska spelstudio uttagen till Games Capital Summit som genomfördes i Malmö i veckan.

Över hundra studios sökte till men bara tolv blev antagna till Games Capital Summit där spelstudios får pitcha sina idéer och få kontakt med riskkapitalbolag som vill investera i spelsektorn. Blamorama är enda spelstudio från Sverige som blev uttagen. Övriga deltagare kommer från Kanada, USA, Turkiet, Nigeria, Frankrike, Finland, Norge, Israel och Cypern.

– I Norrbotten finns det ännu väldigt få lokala investerare med erfarenhet från spelindustrin. Som spelutvecklare här är det därför så klart en fantastisk möjlighet och lyx att få en heldag tillsammans med riskkapitalister och investerare från hela världen, som vet vad som krävs och behövs för att vi både kan utvecklas som studio och utveckla våra spel, säger Ingrid Fridesjö, vd på Blamorama Games.

Blamoramas första stora mobilspel, Bumi: Next stop Earth, släpps i sommar. De har också utvecklat ett nytt spel som handlar om Luleå.

– Det nya spelet ”Sliding into Luleå” är en hyllning till vår hemstad. Vi är stolta att ha studion här och vill visa var vi kommer ifrån. Det är ett sidoäventyr med en av karaktärerna från Bumi Universe och utspelar sig här i Luleå. Spelet arbetar vi på tillsammans med studenter från våra spelutbildningar i ett praktikantprogram som vi startat, säger Blamorama Games medgrundare Maya Umar.

Annons