Ulrika Sundquist ny regiondirektör

Luleå Ulrika Sundquist har utsetts till ny regiondirektör i Region Norrbotten.

Hon är idag HR-direktör i Region Stockholm, sedan 2019. Hon har tidigare arbetat inom landstinget/Region Norrbotten som HR-direktör. Under sommaren 2019 var hon tillförordnad regiondirektör. Under perioden januari 2020 till december 2022 var Ulrika Sundquist en av 14 ledamöter i Nationella vårdkompetensrådet.

- Kompetensförsörjning är en av Region Norrbottens största utmaningar. Därför känns Ulrika som ett självklart val som ny regiondirektör med sin långa erfarenhet av sådana frågor. Regionen står inför stora utmaningar. Där ser vi att hon kan bidra på ett värdefullt sätt med sina kunskaper och nationella nätverk, säger Anders Öberg, regionstyrelsens ordförande.

– Det är en stor utmaning att säkra kompetensförsörjningen i hela vårt län och min erfarenhet är att svåra uppgifter hanterar man bäst tillsammans. Därför kommer jag prioritera samverkan såväl internt inom regionen som externt. Vi behöver attrahera nya medarbetare, men vi behöver också säkra en hållbar arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för att behålla våra nuvarande medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med alla kollegor i regionen, säger Ulrika Sundquist.

Ulrika Sundquist tillträder tjänsten som regiondirektör den 16 oktober.