Swedish Flavour lanserar app för dryckesprovning

Piteå Piteåföretaget Swedish Flavour lanserar en app som restaurang- och barbesökare kan använda för provning av drycker.

Appen bygger på traditionella metoder för att bedöma och beskriva hur en dryck doftar och smakar.

- Att prova dryck ska vara en härlig doft- och smakupplevelse för alla, och det ska vara enkelt att göra tillsammans vid bordet. Med Flavourit finns inga rätt eller fel, istället används svaren för att bygga en smakprofil åt användaren i appen. Vi vill väcka dryckesintresset och samtalen kring bordet till liv, säger Martina Ahlquist Malmqvist, vd på Swedish Flavour.

Den första bar man samarbetar med är Bishop Arms i Luleå. Sedan planerar man att samarbeta med fler barer och restauranger.

- Flavourit fyller en funktion som jag tror många saknat. Jag är mycket imponerad över Flavourits resa hittills och alla de fina lovord som kommit in. Det ska bli ett sant nöje att fortsätta följa utvecklingen, säger Tobias Andersson, delägare och styrelseordförande på Swedish Flavour. Tobias Andersson är ett känt namn inom spelbranschen, bland annat som skapare av ett av världens mest spelade motocrosspel för mobiler.

Swedish Flavour har sin bas i Piteå. Bolaget är en del av Arctic Business och har stöd av Almi, Region Norrbotten, Norrlandsfonden och Arctic Ventures. I maj 2023 blev företaget även utsett till årets Connect-företag i Norrbotten.