Labro ska städa hos Kaunis Iron

Pajala Gällivareföretaget Labro Sanering har vunnit Kaunis Irons upphandling för all lokalvård av fastigheterna på gruvområdet i Kaunisvaara. Det innebär nyanställningar och investeringar i Pajala.

- Det är mycket som ska falla på plats nu. Många nyanställningar, inköp av bilar, utrustning, schemaläggning och information som ska uppdateras. För Pajala kommer det resultera i nyinflyttade ortsbor när befintliga medarbetare väljer att bosätta sig i kommunen, säger Erica Stridsman, en av ägarna till Labro Sanering.

Den nya personalen ska rekryteras i Pajala i första hand. Till en början handlar det om fyra nya medarbetare.

- Vi är glada att Labro Sanering genom det ingångna avtalet med oss etablerar sig i Pajala, och att det dessutom bidrar till inflyttning genom deras hemvändande medarbetare är fantastiskt. Vi ser fram emot samarbetet, säger Magnus Nordlund, strategisk inköpare på Kaunis Iron.

Labro Sanering är en del av Labrokoncernen, grundad i Gällivare 2017. Företaget ägs av Elisabeth Landby, Dan Broström och Erica Stridsman. Labro Sanering har verksamhet i Gällivare, Kiruna och Pajala och arbetar i hela norra Sverige med lokalvård, sanering och byggstäd.

Annons