Nyföretagarcentrum öppnar i Boden och Piteå

Nyföretagarcentrum Nord startar verksamhet också i Boden och Piteå, i nära samarbete med Bodens kommun och Piteå kommun.

- Detta skapar möjligheter för nyföretagare att få en bra start genom lättillgänglig kunskap och rådgivning och att utveckla lokala och regionala affärsnätverk. Vi ser fram emot att tillsammans med näringslivet i Boden och Piteå och kommunernas näringslivsutvecklare bidra till utvecklingen av det viktiga nyföretagandet i de båda kommunerna, säger Anna Engström, verksamhetschef  för Nyföretagarcentrum Nord.

Genom Nyföretagarcentrum Nord får nya företagare kunskap och verktyg för en bra företagsstart och utveckling. Det sker genom kostnadsfri rådgivning och utbildningar om affärsplanering, finansiering, kommunikation, försäkringsfrågor, avtal, sälj och ekonomi. Nyföretagarcentrum stöttar även nya företagare genom mentorskap och affärsnätverk.

Verksamheten i Piteå och Boden startar redan nu med individuell rådgivning och löpande utbildningar och träffar för nya företagare. I Piteå möter Nyföretagarcentrums affärsrådgivare Anna Åström nystartare och Frida Ekeström ansvarar för individuell rådgivning i Boden. Samtliga tjänster och aktiviteter är kostnadsfritt för den enskilde nyföretagaren. 

Nyföretagarcentrum Nord har nu verksamhet i åtta av länets kommuner: Arvidsjaur, Boden, Haparanda, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå.

Nyföretagarcentrum Nord är en ideell föreningen vars medlemmar utgörs av de kommuner som ingår i samarbetet, företagsfrämjande organisationer och företag från det lokala näringslivet. Samarbetet möjliggör kostnadsfri rådgivning och utbildning för den enskilda nya företagaren. 

Anna Åström, affärsrådgivare i Piteå, Nyföretagarcentrum Nord, Anna Engström, verksamhetschef, Nyföretagarcentrum Nord, Nicklas Winblad von Walter, näringslivschef Piteå kommun och Ulf Fjällström, näringslivsutvecklare Piteå Kommun.

Annons