Hitachi Energy satsar i Luleå

Luleå Det japansk-ägda företaget Hitachi Energy dubblar sitt kontor i Luleå i år och ska tiodubbla antalet anställda under de närmaste åren.(Uppdaterad)

I dag har Hitachi Energy två anställda vid kontoret i Luleå. Det blir inom kort två till. Företaget räknar med att ha tiotalet anställda i Luleå innan året är slut. Man planerar för fortsatt tillväxt till upp mot 30 anställda de närmaste åren.

Målet med satsningen är att bli marknadsledande inom energilösningar i Norrland. Det är den stora energiomställningen i norr som lockar.

- Vi vill vara på plats och växa i partnerrollen till våra befintliga kunder och bli en än tydligare del i deras resor framöver samt bli en bra partner till alla de företag som etablerar sig här i norr, säger Martin Frödin, ny verksamhetschef på Hitachis Luleåkontor.

Hitachi Energy satsar inte bara i norr, utan över hela Sverige. Nyligen öppnade företaget en fabrik i Smedjebacken i Dalarna för att möta den ökade efterfrågan. Hitachi Energy har 40.000 anställda över hela världen, varav 4.500 i Sverige.

Nu söker man personal till utökningen av Luleåkontoret.

 - Det är en utmaning att hitta rätt kompetens. Det är dessutom hög konkurrens på marknaden nu när efterfrågan på ingenjörer har ökat kraftigt till följd av att så många teknikbolag etablerar sig så stort i norra Sverige. Men på Hitachi Energy bidrar vi på riktigt till den hållbara energiomställningen och det händer enormt mycket inom företaget, säger Martin Frödin.