Älvsbyhus samarbetar med Devolv

Älvsbyn Älvsbyhus ansluter sig till den nya digitala plattformen Devolv, som utvecklades i ett grupprum på LTU för tio månader sedan.

Genom plattformen kan privatpersoner kostnadsfritt hitta tomter och simulera nyckelfärdiga hus i ett interaktivt verktyg, med 3D-modeller i ett kartverktyg.

– Devolv är det bästa, enklaste och mest intuitiva verktyget vi sett på marknaden när det gäller att ge våra kunder en möjlighet att själva testa att placera in våra hus på en tomt redan innan köp. För en kund som inte är van att läsa ritningar ger detta en trygghet i hur hus och tomt kommer fungera tillsammans och hur slutresultatet kan komma att se ut, säger Jens Sundström, senior rådgivare på Älvsbyhus.

Första lanseringen sker i Skellefteå, där verktyget nu är tillgängligt.

- Nyckelfärdiga hus kan snabbt möta utmaningen som Skellefteå står inför. En villa från Älvsbyhus är gjord av norrbottniskt trä och monteras snabbt och effektivt ihop på byggplatsen. För att lösa kompetensbristen i norra Sverige behöver det inte bara byggas många bostäder, utan även rätt typ av bostäder. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus, men trots detta utgör småhus endast 20 procent av nya byggprojekt. Vi tror att en viktig del av att lösa den svenska bostadskrisen är göra det lättare för privatpersoner att delta i byggprocessen, säger Jonas Bergbom vd och grundare av Devolv.

Under våren ska plattformen lanseras i hela landet.

Annons