Affärer i norr får engelsk syster

Luleå När Affärer i norr nu går in på sitt tionde år växlar vi till veckobrev och startar en internationell motsvarighet, North Sweden Business.

När jag startade Affärer i norr drevs jag av två saker: jag ville göra något jag själv skulle vilja läsa och som det skulle vara roligt att arbeta med. Det visade sig att många fler än jag ville ha en nyhetsbevakning av näringslivet som inte fanns på den regionala mediemarknaden då, 2014. Och det var roligt att arbeta!

Det är det fortfarande, men det har skett en gradvis förändring med tiden. I början, innan min verksamhet var så känd, hade jag mer tid för egna idéer och reportage. Den tiden minskade när pressmeddelanden och inbjudningar till olika evenemang ökade. Mer och mer tid har krävts för att uppmärksamma allt som strömmar in, speciellt som jag satt en ära i att uppmärksamma så mycket som möjligt av det som jag bedömer har nyhetsvärde.

Nu känner jag ett behov av att utveckla arbetet. Jag vill fortfarande uppmärksamma så mycket som möjligt av det som entreprenörer och företag gör i norra Sverige. Tanken är att göra det på veckobasis, med en blandning av nyhetstexter, reportage, sammanfattningar och analyser. Det ska nu ske i ett nyhetsbrev varje fredag morgon.

Samtidigt vill jag utveckla verksamheten i takt med Norrbotten och Västerbotten, en landsdel som alltid varit och nu ännu mer är en del av en global marknad och arbetsmarknad.

Därför startar jag nu North Sweden Business, en engelskspråkig, internationell sajt (northswedenbusiness.com), som bevakar näringsliv och samhällsutveckling i norra Sverige, och riktar sig till en publik utanför regionen och landet. Min vision är att North Sweden Business ska vara en länk mellan en internationell publik som är intresserad av norra Sveriges näringsliv och företag och alla i norra Sverige som vill nå ut utanför regionen med information om vad som händer här.

Även här ska sajten kompletteras med ett nyhetsbrev på engelska med länkar till artiklar på sajten, på samma sätt som Affärer i norr fungerar.

Precis som med Affärer i norr finns inga betalväggar utan det är fritt att länka till och sprida innehållet vidare, med angivande av källan.

Jag tar gärna emot tips på personer, företag och myndigheter utomlands som kan ha intresse av informationen.

God fortsättning på det nya året!

Lennart Håkansson 

Utgivare av Affärer i norr och North Sweden Business