Wibax är årets företagare i Norrbotten

Norrbotten Piteå-företaget uppmärksammas bland annat för sitt hållbarhetsarbete.

I motiveringen skriver Företagarna att "Även om allt började i Piteå så gör bolaget numer affärer med flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i hela Europa. Samtidigt som företaget växlat upp
hållbarhetsarbetet och skrivit historia genom att introducera världens tyngsta ellastbil så donerar de en ambulans till Ukrainas offer. Årets företagare är Jonas, David och Andreas Wiklund, Wibax AB, som utgör en grön stolthet för hela länet."

– Det känns enormt hedrande och stort på riktigt, det känns fantastiskt! säger Jonas Wiklund, i ett pressmeddelande från Företagarna.

Samtidigt utses Marcus Bergman, Bergmans smide, till Årets unga företagare. Han arbetar bland annat med skoterkälkarna NTS-kälken och andra egna produkter.

– Det var verkligen roligt och en fantastisk uppmuntran i företagandet, säger Marcus Bergman.

"Genom innovation, hårt arbete och stark drivkraft har han skapat ett bolag som växer med gott resultat i Sverige och utomlands. NTS-kälken byggs med ett starkt miljötänk där inköp och materialval är i
fokus. Kombinationen av ett bra pris och en av marknadens mest hållbara produkter har gjort bolaget framgångsrikt.", skriver Företagarna.

Regionvinnarna går vidare och tävlar om titeln Årets företagare i Sverige. Vinnaren utses 14 oktober.

Annons