Karl Frindberg blir vd för Vaxxa

Luleå Karl Frindberg blir ny vd för auktionsbolaget Vaxxa och moderbolaget Augeo Group.

Han kommer närmast från luftreningsföretaget Ozoneair där han varit ansvarig för produktutveckling och internationell försäljning. Han har också en bakgrund inom fordonsbranschen.

- Jag ser fram emot att vara med och bygga Vaxxas varumärke. Till exempel bli starkare och mer inriktade inom vissa produktkategorier, för att man som kund skall veta vad man kan förväntas hitta på auktionssajten, säger Karl Frindberg.

Karl Frindberg efterträder Vaxxas grundare Pär Larsson som vd och börjar på Vaxxas kontor i Luleå i oktober. Pär Larsson ska fokusera mer på produkt- och affärsutveckling på Vaxxa.

- Jag ser fram emot att lämna över vd-klubban och få möjlighet att tillbringa mer tid med vårt utvecklingsteam och fortsätta utforma framtidens säljplattform, säger Pär Larsson.

Vaxxa grundades i Älvsbyn och har nu huvudkontoret i Luleå. Företaget startade sin verksamhet för drygt två år sedan och har utvecklat en digital auktionstjänst för företag och privatpersoner. Genom en själv-servicelösning byggd på egenutvecklad teknik, kan bolaget snabbt förmedla auktion och affär mellan två parter.

Vaxxa AB är dotterbolag till Augeo Group AB. Augeo Group AB är en koncern listad på Spotlight Stock Market fokuserad på digitala och hållbara framtidsbolag.