Compodium vinner Ineras upphandling

Luleå Luleåföretaget Compodium International vinner Ineras upphandling för video- och distansmötestjänst. Upphandlingen är värd cirka 9 miljoner kronor.

Det innebär att Compodium får fortsatt förtroende att leverera videotrafik över det landsomfattande nätverket Sjunet som drivs av SKR-ägda Inera. Vilket i sin tur innebär att Compodiums tjänst kan användas av alla regioner, kommuner och andra organisationer som har kundavtal med Inera.

En viktig orsak till att vårdarbetsgivare vill använda Compodiums tjänst är att den har både hög tillgänglighet och sekretess, med full redundans och kvalitetssäkring, vilket gör att risken för yttre störningar och trafikpåfrestningar minskar.

- Vi på Compodium har sedan tidigt 2000-tal varit involverade i utveckling och drift av videotjänster för svensk hälso- och sjukvård. Vi är otroligt glada över att få fortsatt förtroende att leverera video- och distansmötestjänsten även framåt, säger Jón Grétar Guðjónsson, vd för Compodium.

Anslutna organisationer använder Compodiums tjänster för videotrafik när det gäller klinisk telemedicin, beslutsronder och rådgivning på distans, utbildning och administrativa videomöten. Tjänsten stödjer det ökade kravet på förbättrad kvalitet för samordnad vårdplanering mellan regioner och kommuner.

Inera ägs av Sveriges kommuner och regioner, SKR. Företaget tillhandahåller e-hälsotjänster, bland annat vårdinformationstjänsten 1177 Vårdguiden. Inera är också huvudman för det landsomfattande nätverket Sjunet.