Tech Invest North organiserar om

Luleå Tech Invest North (TIN) omorganiserar för att öka synergier och tillväxt för företagsgruppen man äger.

Efter omstruktureringen kommer bolagen som utgör koncernen fortsätta som fem affärsområden, vart och ett med sitt eget operativa ledarskap. Grepit fokuserar på teknikkonsultation och inbyggda system, Zpark på e-mobilitet och laddningslösningar, Lasercom på laserskärning, Innovative Living på smarta bostäder och Netcoil på cloud computing.

Den nya koncernledningen ska fokusera på att stödja de olika affärsområdena. Teamet ska ledas av vd Jimmy Abrahamsson, med Johan Eriksson som teknikchef, Andreas Lundqvist som försäljningschef och Mikael Nyström som ekonomichef. 

- Omstruktureringen är ett naturligt steg när vi fortsätter vår tillväxtresa och blickar mot nya marknader. Vi är en matris av olika funktioner som tillsammans kan nyttja ännu fler synergier för att leverera större projekt och utveckla vår kombinerade tillverkning. Tidigare i höstas köpte vi Lasercom som hade både Grepit och Zpark som kunder. Nu vill vi skala upp den här typen av samarbeten mellan de olika funktionerna, säger Jimmy Abrahamsson, vd för Tech Invest North.

Organisationsförändringarna träder i kraft omedelbart. Mikael Nyström ansluter till Tech Invest North i november. I takt med förändringarna kommer Zparks vd Jan-Tony Abrahamsson lämna sin nuvarande roll.

Tech Invest North grundades i Luleå 2019 och investerar i innovativa unga techbolag. I dag har koncernen 60 anställda i fem dotterbolag som alla, på olika sätt, arbetar för att påskynda den gröna omställningen.

Annons