Stort intresse för gruvmöte

Stockholm Industriledare och ambassadörer från tre av världens största gruvnationer deltog i branschorganisationen Swemins höstmöte i Stockholm under tisdagen.

Det var stort intresse när det svenska gruvklustret möttes, med över 300 deltagare anmälda. Bland annat fanns ambassadörerna från USA, Kanada och Australien med, liksom den svenska energi- och näringsministern Ebba Busch.

Bland talarna fanns Jan Moström, vd för LKAB, Mikael Staffas, vd för Boliden, Anna Tyni,vd för Copperstone Resources, Helena Hedblom, vd för Epiroc, Hans Pehrson, projektchef på Polestar, Björn Risinger, generaldirektör för Naturvårdsverket, Robert Andrén, generaldirektör för Energimyndigheten och Eric M Runesson, justitieråd vid Högsta domstolen och ordförande i Renmarkskommittén.

-Det är befriande att pandemin äntligen är över, vi människor har ett stort behov att mötas på riktigt. Frågor kring råmaterialförsörjning är dessutom högaktuella både när det gäller det praktiska genomförandet av klimatomställningen men också av det faktum att vi har ett krig i Europa med allt vad det innebär. Det är viktigt att knyta kontakter för att kunna hantera detta på bästa sätt, säger Maria Sunér, vd Svemin.

Svemin Höstmöte samlar varje år företrädare för det svenska gruvklustret. Politik, akademi, myndigheter, civilsamhälle och näringsliv möts för att dela det senaste inom gruvnäringen.

Annons