Site skaffar ny 3D-skanner

Luleå Konsultföretaget Site, Svensk industriteknik, breddar sin kapacitet med en ny handhållen 3D-skanner.

Med den nya skannern kan företaget möta den stora efterfrågan när det gäller att digitalisera fysiska komponenter med mycket hög precision i detaljer. Den nya skannern kan komma åt i trånga utrymmen och skanna detaljer. Därmed kompletterar den företagets tidigare skanner som är avsedd för att digitalisera miljöer och platser.

Site använder 3D-skanning för inmätning, utsättning, projektering, vidareutveckling och konstruktion av olika typer av miljöer och komponenter. Den tunga industrin och byggnader har varit vanliga användningsområden. Med den nya skannern kan man erbjuda sin 3D-tjänst till nya branscher.

– Företag inom de allra flesta industrier skulle kunna ha vinning av denna tjänst så fort de har något med tillverkning eller digitala modeller att göra. Nu kan vi exempelvis skanna in maskinkomponenter och sedan med reverse engineering, rita upp och producera en ny komponent som kanske har utgått ur tillverkarens reservdelslager, säger Erik Renman, konstruktör på Site.
Andra användningsområden för 3D-skanning är att göra fysiska modeller som man skannar in, för att sedan jobbar vidare med digitalt. Man kan även digitalisera miljöer och platser för att besöka digitalt eller använda i en spelvärld.
Site, Svensk industriteknik, arbetar med management och mekanisk konstruktion för stål- och gruvindustrin, med projekt, processer och tekniska lösningar för tung industri i Norrland.
Annons