Lindbäcks bygger till fast pris

Piteå Stigande priser, lågkonjunktur och instabil marknad medför att många nybyggnadsprojekt har pausats. Lindbäcks Bygg går nu ut och lovar kunderna fast pris.

Med det vill man lugna kunder som tagit investeringsbeslut i det osäkra marknadsläge som råder nu.

– Eftersom vi har kontroll på hela processen för våra projekt kan vi lova våra kunder ett fast pris, säger David Sundström, affärschef på Lindbäcks Bygg.

Även om bostadsmarknaden är skakig och många byggherrar tvekar, så är efterfrågan på bostäder fortfarande hög, inte minst i norra Sverige där bostäder behövs för den förväntade inflyttningen som de stora industriinvesteringarna för med sig.

– Vi vill såklart bidra till bostadsbyggandet och har funderat över hur vi kan stötta investerare och beställare i deras beslut, oavsett om det är här uppe i norr eller söderut. Med vårt byggsystem som ger oss kontroll över hela projektet vågar vi därför sticka ut hakan och säga att vi kan bygga till fast pris. Det enda som har en viss osäkerhet är inköpskostnaderna och därför bör det vara en ganska snabb process mellan kontrakt och uppstart av bygget, säger David Sundström.

Erbjudandet om fast pris gäller ordinarie produktkvalitet och det fasta priset innebär inte att man försämrar kvaliteten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons