Froda får medel till småföretag

Luleå Fintechbolaget Froda får finansiering av Europeiska investeringsfonden för att fortsätta stödja innovativa svenska småföretag. 

Det ska ske genom EU-programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI). Programmet samfinansieras av Europeiska unionen, Europeiska investeringsbanken (EIB) och Europeiska investeringsfonden (EIF). Med stödet kan Froda låna ut ytterligare över en halv miljard kronor till svenska småföretagare.

– Avsaknaden av finansiering för småföretag är fortfarande ett av de största hindren för att växa. Stödet från EIF går hand i hand med vår vision om att hjälpa småföretagare med finansiering till bra villkor. Genom programmet kan vi tillsammans med EIF hjälpa ännu fler småföretagare med finansiering, något som känns extra viktigt just nu, säger Olle Lundin, vd på Froda.

Froda grundades 2015 för att göra det enklare för småföretagare att få tillgång till kapital. Idag är de ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag. Genom att digitalisera processen har över 50.000 bolag kunnat få hjälp med finansiering. Bolaget är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens tillsyn.