Nordic Quick Systems tar in nytt kapital

Piteå Piteåföretaget Nordic Quick Systems tar in nytt kapital från nya och gamla investerare.

Nordic Quick Systems grundades i Piteå 2019 och lanserade ett kedjehjul som ökar effektiviteten och säkerheten för kunder inom industrin. Sedan dess har företaget lanserat fler produkter och växt snabbt. Förra räkenskapsåret tredubblades omsättningen.

- Vi har hittat en unik nisch, inom vilken vi kostnadseffektivt kan utveckla nya produkter som genererar ett stort värde för våra kunder. Nu plockar vi in nytt kapital från en kombination av befintliga och nya ägare, samt lånefinansiärer, vilket gör att vi kan rekrytera fler kollegor, utöka vårt produktutbud och ta oss in på nya marknader, säger Sammy Pergament, vd på Nordic Quick Systems.

För att kunna fortsätta växa med fler anställda, utveckla produkter och satsa på nya marknader tar bolaget in 9 miljoner kronor i en nyemission.

De nya investerarna är GAEU Ventures, bildat ur GAEU Consulting, Rikard Westlund, grundare av IT-mästaren, Peter Nordlund, vd för Box Modul, och bolagets styrelseordförande, Mikael Näslund, som har ett förflutet på Aktieinvest. Bland de tidigare ägare som deltagit i nyemissionen finns Partnerinvest, Lunova och Saminvest. 

- Intresset för nyemissionen har varit över all förväntan och vi har till och med varit tvungna att tacka nej till några investerare. Nu får vi dock in en riktigt skicklig investerarkvartett som kommer att kunna tillföra mycket energi och visdom på vår resa, säger Sammy Pergament.