JC Hem etablerar sig i Piteå

Älvsbyn Älvsbyföretaget JC Hem expanderar och etablerar sig i Piteå.

JC Hem grundades 2009 som en städfirma i Älvsbyn under namnet Jobbcentralen och har utvecklats till ett serviceföretag som kombinerar servicetjänster och affärer med mångfald och integration. Företaget har bidragit till över 40 integreringar i Norrbotten.

En av dem som fick jobb via JC Hem, Andrej Spiridonov, är i dag delägare i företaget, och har med sin hantverkskompetens bidragit till att bredda företagets tjänsteutbud.

– Jag tror på mångfald och jag tror på att ge människor möjligheter. Det är fundamentet som JC Hem bygger på. Vi erbjuder arbetsvilliga riktiga jobb, med riktiga heltidsanställningar. Det gör att vi har branschens stoltaste medarbetare och ett högt kundnöjdhetsindex. Våra kunder rekommenderar oss och gör så att vi kan ta nästa steg och etablera oss i Piteå, säger Britt Hällerstrand, en av grundarna av företaget.

Sedan starten har tjänsteutbudet gått från enbart städtjänster till att erbjuda flyttfirma, snöskottning och trädgårdsservice. Bland medarbetarna finns både in-och utrikesfödda. Över 40 utrikesfödda svenskar har fått ett riktigt jobb via JC Hem, och därmed en möjlighet att komma in i samhället.

I Piteå ska man erbjuda hela tjänsteutbudet till både privatpersoner och företagskunder.

– Jag har spenderat merparten av mitt liv med olika integrationsprojekt. Det startade redan på 80- talet i Piteå när jag hjälpte de som stod långt från arbetsmarknaden till jobb. Sedan fortsatte det med olika Sida-projekt i exempelvis Ryssland, säger Britt Hällerstrand.

Annons