Hemmagastronomi prisas av Munskänkarna

Luleå Under onsdagen tilldelades Luleårestaurangen Hemmagastronomi Munskänkarnas finaste utmärkelse.

Munskänkarna Luleå Stålstaden har bedömt kvaliteten på utbudet av vin och tilldelat restaurangen fyra vinklasar av fyra möjliga. Högsta betyget kräver också att inte bara vinet är bra, utan att dryckeskombinationerna med mat också är bra.

- När vi besöker en restaurang så kollar vi både på utbudet på flaska såväl som på glas, här har Hemmagastronomi lyckats väl. En betydande del för den här utmärkelsen har även att göra med kompetensen i personalstyrkan, hur man jobbar med vin som helhet och hur väl alla som jobbar i restaurangen känner sina produkter, säger Munskänkarna Stålstadens ordförande Liselotte Andersson.

Vinansvarig på Hemmagastronomi är Therese Antonsson. Hennes uppgift är bland annat att komponera vinmenyerna.

- Vi vill vara Luleås vardagsrum för alla och den gastronomiska mötesplatsen i Norrbotten, att vi nu får den här utmärkelsen betyder väldigt mycket för oss. Det är ett kvitto på det jobb som våra hovmästare gör när de sätter varje vin på varje ny meny och även hur hela vår servisstyrka lär sig om våra produkter, säger ägaren Simon Laiti.