Pionjärens nyförvärv tar emot ukrainare på flykt

Boden Fastighetsbolaget Pionjären i Boden har förvärvat två hus på Kanslihusvägen av A8 Älvbrinken AB. Den gamla kasernen och stabsbyggnaden ska nu bli hem åt ukrainare på flykt från kriget.

Ny hyresgäst i husen är Migrationsverket som därigenom snabbt kan erbjuda bostäder åt flyktingar. Totalt handlar det om 7.100 kvadratmeter.

- Vårt förvärv gjordes i första hand för att bidra till de kommande stora behoven av entreprenörsboenden i samband med industrisatsningar, samhällsomvandlingen och ett växande Boden. Nu kom ett fruktansvärt krig emellan och därför samarbetar vi med Migrationsverket för att på kort sikt säkerställa att Boden kan erbjuda bostäder åt de familjer som är på flykt, säger Jens Fredriksson, Pionjärens ordförande.

Pionjärens vd, Kim Sundberg, beskriver förvärvet av fastigheterna som en del i bolagets långsiktiga strategi.

- Vi vill dels växa genom ett breddat utbud av fastigheter för olika ändamål och hyresgäster, men också genom en expansion och förädling inom vårt ursprungliga kärnområde av fastigheter som tidigare tjänat inom försvaret, säger Kim Sundberg.

2021 förvärvade fastighetsbolaget Pionjären 4.500 kvadratmeter kommersiella lokaler och 45 lägenheter. Under 2022 har bolaget förvärvat ytterligare 9.600 kvadratmeter.