Medlefors satsar på hållbara upplevelser

Skellefteå Medlefors hotell, konferensanläggning och folkhögskola satsar på hållbara upplevelser.

Man har skaffat sig två miljömärkningar, Green Key och Västerbotten Experience. Nu erbjuder hotellet också gästerna möjlighet att hyra elbil.

– Vi vill erbjuda våra gäster och studerande en upplevelse och en läromiljö som genomsyras av hållbarhet i både det lilla och det stora. Alla i personalen har jobbat hårt och målmedvetet för att uppfylla Green Keys tuffa kriterier, och vi är väldigt stolta att nu erhålla den här internationella miljöcertifieringen. För oss är det ytterligare ett erkännande på vårt arbete att driva en verksamhet som går i linje med en hållbar utveckling, säger Martin Hedqvist, affärschef på Medlefors.

En del i hållbarhetssatsningen är åtta nya laddstolpar för gäster med elbil. Dessutom erbjuder man gästerna att hyra elbilar med fildelningstjänsten E-go. Det är en tjänst där man betalar för den tid man använder bilen.

– Vi är för samhällets elektrifiering och vill skapa så goda förutsättningar som möjligt att kunna resa till och från oss på ett miljövänligt sätt. Detta bidrar ytterligare till en upplevelse där hållbarhet går som en röd tråd genom hela vistelsen, säger Martin Hedqvist.