Länsbygg har nya ägare

Luleå Ett av länets äldsta byggbolag, Länsbygg, har nya ägare. De nya ägarna investerar och nyanställer.

Under det senaste året har ny kompetens tillförts och antalet hantverkare har tredubblats. Investeringar har gjorts i IT, bilar, ny maskinutrustning och nya verktyg.

- Länsbygg har i 42 år drivits med genuin norrbottnisk byggkompetens av de tidigare ägarna. Bland annat har SSAB och försäkringsbolag varit avtalskunder under många år. Vi moderniserar och finslipar vår kompetens för att möta de stora förändringar som nu sker i byggbranschen, säger Rickard Alm, en av ägarna.

Rickard Alm ska tillsammans med delägaren Mattias Sundqvist vara den operativa ledningen på företaget. En tredje delägare ska tillföra viktig kompetens utan att arbeta heltid på företaget. Den fjärde delägaren är en finansiär i byggbranschen och tillför ett betydande kapitaltillskott.

Rickard Alm kommer närmast från ett jobb som biträdande affärsområdeschef på Nyab med ansvar för byggavdelningen. Han jobbade tidigare på Peab med byggprojekt i hundramiljoners-klassen. Mattias Sundqvist var senast regionchef på YIT-koncernen.

– Vi fortsätter i första steget att expandera inom sektorer där Länsbygg redan har ett gott namn, nämligen byggservice, mindre nybyggen, försäkringsprojekt och fastighetsutveckling. I framtiden hoppas vi kunna expandera geografiskt inom de sektorer där vi idag är skickliga, säger Rickard Alm.