Forsheda blir huvudägare i Polarfönster

Korpilombolo Forsheda går in som huvudägare i Polarfönster i Korpilombolo.

Polarfönster är ett familjeföretag som grundades i Ohtanajärvi 1939. Sedan 1964 bedrivs verksamheten i huvudorten Korpilombolo, där fönstertillverkaren är den största privata arbetsgivaren med 12 anställda.

För ett år sedan var företaget i kris efter att Älvsbyhus, den största kunden, efter 30 år sa upp samarbetet. Personalstyrkan halverades. Men företaget lyckades skaffa nya kunder i Sverige och Finland och i augusti i fjol var krisen över. En av de nya kunderna för Smålandsbaserade Forsheda Gruppen.

Nu går Forsheda Gruppen in och köper majoriteten av aktierna, 60 procent. Det finns fortfarande kvar en stor del lokalt ägande och fabriken ska bli kvar i Korpilombolo.

Den nya huvudägaren vill genom förvärv och utveckling av bolag satsa på hållbart byggande som ska förenkla och effektivisera byggprocessen och underlätta planering, logistik och samordning i produktionen.

Det kan bli en ökning av antalet anställda i Korpilombolo framöver.

- Det är en otrolig injektion för Polarfönster och tillsammans med Forshedagruppen ser vi en helt annan nivå i produktionen. Vi ser på de växande volymerna att vi inom en snar framtid sannolikt kommer att göra all time high i vår produktion, säger Jonas Rahkola, vd för Polarfönster till Haparandabladet.

Annons