Nyhléns Hugosons köper konkursboet från Outinens Potatis AB

Haparanda Nyhléns Hugosons förvärvar genom sitt dotterbolag Haparanda Potatis AB konkursboet från Outinens Potatis AB som försattes i konkurs i början av juni.

Förvärvet gäller fastigheten, maskinerna, varulager och immateriella tillgångar. Affären görs för att skapa nya och långsiktiga förutsättningar för en fortsatt produktion och drift av verksamheten och säkerställa framtida arbetstillfällen i Haparanda.

- Det har varit intensiva dagar sedan konkursförvaltaren kontaktade oss, men vi ser stora möjligheter till att göra en bra omstart av verksamheten. Vi ser verkligen fram emot att få börja jobba tillsammans med alla duktiga medarbetare i Haparanda samt en utvecklande och långsiktig framtid tillsammans med alla befintliga och nya kunder samt råvaruleverantörer, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.

Orsaken till Outinens konkurs är att efter några år med stora investeringar kom pandemin då försäljningen till restauranger minskade. Samtidigt sade en av de stora kunderna upp ett avtal vilket innebar ett stort tapp för Outinens. 

Försöket till rekonstruktion påbörjades före årsskiftet, och enligt rekonstruktören, advokat Peter Olofsson, var man nära en lösning när Ukrainakriget bröt ut och fick flera intressenter att bli mer försiktiga. När ingen lösning kunde landas blev konkursen oundviklig.

Den nya ägaren ser stora möjligheter att utveckla verksamheten när man nu tagit över utan att belastas av de stora skulder som investeringarna lett till. Det finns en långsiktig efterfrågan på Outinens produkter.

- Vi är helt övertygade om att detta förvärv ger oss nya möjligheter till att bredda vårt kunderbjudande av lokalproducerade livsmedelsprodukter från Norrland. Vi ser en stor utvecklingspotential då potatis, rotfrukter och grönsaker är råvaror och produkter som är populära hos konsumenterna vid måltidstillfällen i hemmet och på restauranger och storkök, säger Magnus Nilsson.

Tillträde sker den 30 juni.