Northcom förvärvar Geracom

Gällivare Northcom förvärvar Gellivare Radio Communication AB, Geracom.

Affären innebär att Geracom blir en del av Swedish Northcom AB.

Geracom behåller sitt juridiska namn men blir till 100 procent ägt av Northcom. Lars-Magnus Gustafsson, vd för Swedish Northcom, blir till en början även vd för Geracom. Den tidigare ägaren, Mats Johansson, blir kvar som platschef och kontaktperson till existerande och nya kunder.

- Vi ser en stark tillväxt i norra Sverige med alla de industriella investeringar som görs. Vi vill vara med och hjälpa dessa kunder med kritisk kommunikation, med hela vår erbjudandeportfölj, och vi vill ha en direktrelation med dessa kunder. Tillsammans med Geracoms lokala och långa närvaro och vår totala kompetens och portfölj så kommer vi kunna vara en bättre och starkare partner till kunderna i norr, säger vd Lars-Magnus Gustafsson.

Geracom grundades 1996 och levererar kommunikationslösningar, i första hand inom gruvindustri och annan basindustri. Företaget har fyra anställda och omsätter cirka 16 miljoner kronor.

Swedish Northcom hette tidigare Swedish Radio Supply, och är med sina systerföretag verksamt i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Företaget levererar bland annat kommunikationssystemet Rakel. Företaget omsätter cirka 360 miljoner kronor och har cirka 50 anställda.