Simon Laiti med i satsning i Hemavan

Hemavan Hemavans högfjällshotell satsar på gastronomisk fjällupplevelse med hjälp av Simon Laiti, som driver restaurangen Hemmagastronomi i Luleå.

Simon Laiti går in som kreativ ledare och gästkock och ska hjälpa till med att komponera måltider på högfjällshotellet under vintersäsongen.

– Efter succén med gastro week och Simon Laitis tidigare gästspel vet vi att detta är ett mycket uppskattat koncept. Nytt för i år är att vi även kommer erbjuda fantastiska efterrätter från Pastry Hemmagastro. Vi vill ge våra gäster en matupplevelse utöver det vanliga, allt inramat i en vacker miljö bland fjälltopparna, säger Joel Stenvall, hotellchef för Hemavans högfjällshotell. 

Hotellet anställer också en ny kökschef, Christopher Falk, som tidigare arbetat på Hemmagastronomi.

– Med flygplats och utvecklingen som sker i orten nås vi av gäster från hela världen och restaurangupplevelsen är viktig del av den totala fjällupplevelsen idag. Med nya kökschefen Christopher Falk, som blivit skolad på Hemmagastronomi och mig som kreativ ledare, har vi satt mål är att placera högfjällshotellet i Hemavan på gastronomiska kartan, säger Simon Laiti.

Hemmavans högfjällshotell ingår i Pite Havsbad Group. Hotellchefen i Hemavan, Joel Stenvall, driver också Western Farm i Boden.