Nytt företagarsamarbete i Luleå

Luleå Stiftelsen Företagande i Luleå inleder samarbete med Luleå Näringsliv AB i satsning på Ung Företagsamhet.

Stiftelsen Företagande i Luleå grundades 2019 för att främja företagande och engagemang inom näringslivsfrågor i Luleå. År 2020 inledde stiftelsen ett samarbete med Ung Företagsamhet, kallat ”Morgondagens Företagare”, med syfte att öka antalet företag som startas och drivs av unga företagare och att få fler unga att stanna i Luleå efter gymnasiet.  

- Nu ökar vi satsningen genom att ge möjlighet för Luleå Näringsliv AB att anställa en person dedikerad för att utveckla samarbetet mellan Ung Företagsamhet och befintligt näringsliv. Ambitionen är att skapa nya kontaktytor mellan unga individer och näringslivet och synliggöra de möjligheter Luleå erbjuder vad gäller ett framtida företagande, säger Lars-Olov Söderström, styrelseordförande i stiftelsen.

- Nu har vi möjlighet att anställa en ung kompetens för att skapa nätverk och nya kontaktytor som kan bidra till att knyta ihop unga människors ambitioner med befintligt näringslivs behov och utmaningar, säger Camilla Sehlin, vd på Luleå Näringsliv. Hon hoppas kunna ha en person på plats för detta inom en månad.

- Ung Företagsamhet är glada över det goda samarbete vi har med stiftelsen och Luleå Näringsliv och ser gärna att detta inspirerar till liknande initiativ i övriga kommuner, säger Carolina Heimdahl, regionchef på Ung Företagsamhet i Norrbotten.

Stiftelsen Företagande i Luleå är grundad av organisationen Företagarna i Luleå och stiftelsen finansierar sin verksamhet med vinstmedel från Hantverkshuset i Luleå AB, som ägs av stiftelsen och har en fastighet vid Storgatan.