Johan Johansson ny vd för XL-Bygg Stenvalls

Piteå Johan Johansson blir ny vd för XL-Bygg Stenvalls.

Han kommer från sin nuvarande tjänst som platschef för XL-Bygg Kalix. Där har han arbetat länge. Innan Stenvalls köpte byggvaruhuset i Kalix drevs det av Johans far och farbror.

- Styrelsen ser det som ett naturligt steg att Johan tar över som vd i det skede som
bolaget befinner sig i, med en stark tillväxt och en tydlig strategi kring förvärv och nyetableringar. Johan är en kompetent, driven och talangfull entreprenör med högt tempo och engagemang, säger Anna Flink, styrelseordförande i XL-Bygg Stenvalls.

XL-Bygg ingår i familjeägda koncernen Stenvalls Trä som har sina rötter i Sikfors. Koncernen har fyra sågverk och tio butiker i Norrbotten och Västerbotten. Förutom träindustri och byggvaruhandel äger Stenvalls Trä också bolag inom helikoptertransporter och IT.

- Vi ser goda möjligheter till fler förvärv och nyetableringar i närtid och med en ny gemensam struktur med fokus på ökat samarbete mellan våra butiker med gemensamma lösningar hoppas vi kunna öka tempot ytterligare och förbättra både service, produktutbud och leveransförmåga till våra kunder, säger Johan Johansson.