Jernbro köper Gisab

Gällivare Jernbro Industrial Services förvärvar samtliga aktier i Gisab, Gällivare Industriservice AB.

Gällivareföretaget Gisab har ägts av Axel Johnson International sedan 2014 och bolagets omsättning har fördubblats sedan dess.

– Vi strävar alltid efter ett långsiktigt ägande och att bygga framgångsrika affärsområden där våra bolag drar nytta av varandra inom sina respektive branscher. I takt med att marknaden för tung industriservice har förändrats, har vi dock kommit fram till att det bästa för Gisabs fortsatta tillväxt och utveckling är att ha en stark ägare med fokus på just industriservice, säger Martin Malmvik, vd för Axel Johnson International AB.

För Jernbro är förvärvet ett led i att bredda sin verksamhet och öka sin närvaro i Norrbotten inför den industriella expansionen i regionen.

– Förvärvet, som är ett led i vår tillväxtstrategi, innebär en ömsesidig förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud för industrikunder i Norrbotten, särskilt för kunder inom stål- och gruvindustri, säger Mikael Jansson, vd för Jernbro Industrial Services AB.

Om Konkurrensverket godkänner affären sker tillträdet under februari.

Gisab arbetar inom industriellt underhåll och projekt i Norrbotten, framför allt inom stål- och gruvindustrin. Företaget har en omsättning på cirka 400 miljoner kronor och har ungefär 100 anställda. 

Jernbro lndustrial Services, med säte i Göteborg, är en av Sveriges stora aktörer inom industriellt underhåll och projekt. Företaget omsätter 1,4 miljarder kronor. 

Annons