Consid lockar med hemvändarbonus

Luleå IT-företaget Consid, som i höstas etablerade sig i Luleå, söker personal och lockar med 50.000 kronor i hemvändarbonus till de som flyttar till Luleå.

"Om du är en tidigare invånare i Luleå, Skellefteå, Piteå eller Boden med omnejd som väljer att flytta tillbaka hem för att ansluta dig till ett av våra nya kontor i norr erbjuder vi en flyttbonus om 50.000 kronor som ett stöd i allt vad en flytt innebär", skriver företaget på Linkedin. 

Erbjudandet gäller även för personer som är från andra delar av landet. För att få bonusen ska man skriva under anställningsavtal senast 1 april.

– Det här är ett koncept som vi gjort på alla orter där vi etablerat oss på nya orter i landet. Vi vill få fler att flytta hem till regionen för vi ser en superstark utveckling i hela regionen, både i Luleå och Skellefteå, säger Anton Henziger, rekryteringsansvarig för Luleå på Consid till Norr Media.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har kontor på 27 orter i Sverige och ett kontor i Oslo. I höstas öppnades ett kontor i Luleå. Kontorschef i Luleå är Helene Elfving, som rekryterades från Arctic Group. Enligt planen ska upp mot 50 personer rekryteras i Luleå inom två år.

Consid är ett av de snabbast växande företagen i Sverige och har av Dagens Industri utnämnts till gasell under tio år i rad. Consid omsatte helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med året före. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Idag har Consid 1.200 anställda. Företaget grundades i Vetlanda år 2000 och har huvudkontor i Jönköping.

Annons